Šefik Džaferović posjetio Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori, posjetio je danas Rožaje, gdje je bio gost na posebnoj sjednici Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori.

Kako je saopšteno iz Bošnjačkog vijeća, Džaferovića je dočekao predsjednik Vijeća Ejup Nurković, zajedno sa članovima Vijeća i saradnicima.

Tokom sastanka, razgovarano je o sveukupnom položaju Bošnjaka u Crnoj Gori, kao i mogućnostima proširenja institucionalne saradnje i komunikacije sa institucijama u BiH.

Nurković je Džaferovića upoznao sa radom Vijeća i aktivnostima na polju afirmacije prava bošnjačkog naroda, te baštinjenja kulture i tradicije.

Kako je saopšteno nakon sastanka, član Predsjedništva BiH je istakao da će pomoći da se saradnja između institucija unaprijedi i poboljša u cilju zbližavanja i kulturnog i ekonomskog prosperiteta. On je kazao da su odnosi dvije zemlje dobri i kvalitetni, da postoje brojni potpisani bilateralni sporazumi, a posjeta Crnoj Gori je nastavak unapređenja dobrosusjedskih odnosa.

Poslije svečanog prijema u prostorijama Vijeća, delegacije su skupa posjetile džamiju Sultan Murat II i JU Muzej Ganića Kula, nakon čega su prošetali gradskim trgom.

Posjetom Rožajama i Bošnjačkom vijeću, završena je službena posjeta Džaferovića Crnoj Gori. On se tokom današnjeg dana, zajedno sa članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem sastao sa predsjednicima države, Vlade i Skupštine Crne Gore.

Постави коментар

0 Коментари