Reis Fejzić čestitao Bajram i pozvao na vakcinaciju

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat ef. Fejzić čestitao je svim muslimankama i muslimanima predstojeći Kurban-Bajram i poručio da njihove molitve za spas čovječanstva od pandemije neće biti potpune bez ličnog doprinosa, odnosno vakcinacije.

Fejzić je u Bajramskoj poruci kazao da, zbog poznatih okolnosti izazvanih pandemijom koronavirusa, muslimani širom svijeta i ove godine nijesu u mogućnosti da se odazovu Božijem pozivu i obave hadž.

„Tekbiri iz naših džamija sa Bajram namaza, ako Bog da, uz brojne tekbire širom svijeta, odjekivaće i Časnom Kabom“, poručio je on.

Kako je naveo, molitve za spas čovječanstva od pandemije neće biti potpune bez ličnog doprinosa, odnosno vakcinacije.

„Kada su našeg voljenog Poslanika vjernici upitali da li da se liječe, odgovorio je: Svakako, Allahovi robovi, liječite se, jer Allah nije stvorio bolest, a da za nju nije dao lijek, osim jedne – starosti”, kazao je Fejzić.

Poručio je da se musliman rukovodi Kur'anom i hadisom, a ne konspiracijama.

„Bajram je praznik koji štiti čovjeka, dajući mu dostojanstvo i smisao. On je prilika za snaženje porodičnih, prijateljskih i komšijskih veza“, rekao je Fejzić.

Pozvao je muslimane da podijele blagdansku radost i nadu sa svim ljudima.

„Neka naše molitve u Bajramu budu primljene i neka nas Allah pomogne da se mijenjamo na bolje. Moleći Uzvišenog Gospodara za mir, slobodu i pravdu u svijetu, svim muslimankama i muslimanima u zemlji i dijaspori čestitam Bajram“, poručio je Fejzić.

Постави коментар

0 Коментари