Canović i Muzur: Treba formalizovati saradnju između dvije općine

PLAV-Općinski načelnik Nermin Muzur, predsjedavajući Općinskog vijeća Ilidža Tarik Stambolić, pomoćnik načelnika Benjamin Mešak i rektor Univerziteta u Sarajevu prof. dr. Rifat Škrijelj, posjetili su Općinu Plav i sastali se sa predsjednikom Općine Nihadom Canovićem.Predsjednik Canović izrazio je zadovoljstvo prvom zvaničnom posjetom ilidžanske delegacije Općini Plav, istakavši uvjerenje da će zaključci sa današnjeg susreta biti samo korak ka ostvarenju saradnje između dvije opštine.


"Zahvaljujemo se predsjedniku Canoviću na prijemu i gostoprimstvu. Potvrđena je obostrana odlučnost za ozvaničenje saradnje i definisani su konkretni koraci za dalje u oblastima u kojima itekako možemo razmijeniti iskustva i dobre projekte, a to su turizam, poljoprivreda, kultura i sport.Posebno je interesantan dio prekogranične saradnje i zajedničko apliciranje na međunarodne fondove sa ciljem unapređenja naših lokalnih zajednica", kazao je načelnik Muzur.


Canović je upoznao delegaciju sa aktuelnim dešavanjima u općini, projektima i investicijama koji su u skorije vrijeme realizovani, kao i planovima za dalji razvoj Plava.


"Mnogo je zajedničkih tema koje mogu biti spona između naše dvije prijateljske općine. Od izuzetne je važnosti da sarađujemo i razmjenjujemo pozitivna iskustva iz svih oblasti od značaja za razvoj naših lokalnih zajednica. Današnji susret vidim kao priliku da konkretizujemo planove za formalizaciju buduće saradnje", kazao je Canović tokom susreta.


Sastanku su prisustvovali predsjednica Skupštine Općine Plav, Jasmina Cikotić i sekretar Općine, Fazlija Krcić, kao i prijatelj Plava i Ilidže Sejo Šahman.


Постави коментар

0 Коментари