Na planinskoj trci „Prokletije Skyrunning 2021“ 300 takmičara iz 18 zemalja

Međunarodna sportska manifestacija „Prokletije Skyrunning 2021“, koja sadrži planinsko trčanje na 30 i 50 kilometara, počela je jutros u Gusinju.

Riječ je o najzahtjevnijoj kategoriji planinskog trčanja, gdje je uspon za učesnike koji trče na 30 kilometara, 2.100 metara visinske razlike, odnosno za one koji trče na 50 kilometara, 4.500 metara visinske razlike.

Trku je započelo ukupno 300 takmičara, koji dolaze iz 18 zemalja.

Kada je riječ o ruti na 50 kilometara koju će učesnici trke morati da prođu, startna pozicija je Gusinje, nakon čega slijede Bor ( Ćemena ) - Vusanje ( Zarunica ) - Alipašini izvori - Brada Vezirova ( Mali Karanfil ) - Grebaje - Volušnica ( Maja e Can - Talijanka - Popadija ) - Trojan - Kodra Bajrovića - Dolja – Gusinje.


"Skyrunning" međunarodna sportska manifestacija ima sertifikat za Svjetski kup na prostoru bivše Jugoslavije. Ova trka promoviše trčanje kroz netaknute i divlje predjele Prokletija, iznad 2000 metara nadmorske visine i ima za cilj povećanje broja turista, promociju prirodnih potencijala kao i potencijala kulturne baštine kao i njihovu promociju kroz medijsku prisutnost na jednom događaju od međunarodnog značaja.

Učesnici današnje trke će dobiti bodove za dalja međunarodna takmičenja u planinskom trčanju, kao što je UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), takmičenje koje se odigrava na Alpama i prolazi kroz Francusku, Italiju i Švajcarsku.

Постави коментар

0 Коментари