Nihad Canović: Tehnički unaprijediti granične prelaze na Grnčaru

 

Predsjednik Opštine Plav Nihad Canović, poručio je da je prvi vikend nakon puštanja saobraćaja u promet kraćeg puta od Gusinja do Podgorice pokazao rezultate - tokom subote i nedelje preko 3.800 kumulativnih prelaza graničnog prelaza u Grnčaru, velika posjećenost turističkih lokaliteta plavsko-gusinskog kraja.

On je pozvao da se u cilju efikasnijeg prelaska granice, radi na izgradnji zajedničkog graničnog prelaza.

“Moderna saobraćajnica dala je impuls unaprjeđenju turističke privrede u našim krajevima, te je dokazala da ima razvojni karakter, ali sa druge strane pokazala je i slabosti graničnih prelaza u Grnčaru. Tokom subote i nedelje na graničnom prelazu se čekalo i više od 30 minuta, razlozi leže u činjenici da na albanskoj granici podaci se unose ručno, dok na našoj, nedovoljna tehnička opremljenost usporava čitav proces.

Vjerujem da je najbolje rješenje izgradnja zajedničkog graničnog prelaza, te da bi principom jednog zaustavljanja, skratili vrijeme čekanja i smanjili ukupne troškove, a do tada apelujemo na nadležne da pojednostave procedure, dodatno tehnički opreme granične prelaze, kako bi ubrzali prelazak državne granice u oba smjera”, smatra Canović.

Постави коментар

0 Коментари