Takmičari iz Srbije pobjednici planinske trke „Prokletije Skyrunning 2021“


Devetnaestogodišnji Pavle Varinac iz Srbije pobjednik je planinske trke na 30 kilometara, koja se u okviru manifestacije „Prokletije Skyrunning 2021“ održava u Gusinju.

Varinac je 30 kilometara dugu dionicu Gusinje - Brada Vezirova ( Mali Karanfil ) - Grebaje - Volušnica ( Maja e Can - Talijanka - Popadija ) - Ravniključ - Sige - Dolja – Gusinje istrčao u vremenu 4 sata, 10 minuta i 52 sekunde.

Drugo mjesto osvojio je Srđan Mate iz Srbije, koji je trku završio za 4 sata, 24 minuta i 10 sekundi. Treće mjesto pripalo je Željku Radoviću iz Srbije, koji je trku završio za 4 sata, 29 minuta, 40 sekundi.


Međunarodna sportska manifestacija „Prokletije Skyrunning 2021“, koja sadrži planinsko trčanje na 30 i 50 kilometara, počela je jutros u Gusinju.

Riječ je o najzahtjevnijoj kategoriji planinskog trčanja, gdje je uspon za učesnike koji trče na 30 kilometara 2.100 metara visinske razlike, odnosno za one koji trče na 50 kilometara, 4.500 metara visinske razlike.

Trku je započelo ukupno 300 takmičara, koji dolaze iz 18 zemalja.

Skyrunning međunarodna sportska manifestacija ima sertifikat za Svjetski kup na prostoru bivše Jugoslavije. Ova trka promoviše trčanje kroz netaknute i divlje predjele Prokletija, iznad 2000 mnv i ima za cilj povećanje broja turista, promociju prirodnih potencijala kao i potencijala kulturne baštine kao i njihovu promociju kroz medijsku prisutnost na jednom događaju od međunarodnog značaja.

Učesnici današnje trke će dobiti bodove za dalja međunarodna takmičenja u planinskom trčanju, kao što je UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc), takmičenje koje se odigrava na Alpima i prolazi kroz Francusku, Italiju i Švajcarsku.

Постави коментар

0 Коментари