U subotu manifestacija „Prokletije Skyrunning 2021“ - Gusinje

 

Turistička organizacija Opštine Gusinje Vas poziva da u subotu, 14.08.2021. godine ispred zgrade Opštine Gusinje prisustvujete otvaranju manifestacije „Prokletije Skyrunning 2021“.

Riječ je o najljepšoj, najatraktivnijoj planinskoj trci koja će biti održana na prostorima ne samo Crne Gore već i Balkana. To je prva skyrunning međunarodna sportska manifestacija sa sertifikatom za Svjetski kup na prostorima bivše Jugoslavije. Ova trka promoviše (nebesko) trčanje kroz netaknute i divlje predjele Prokletija, iznad 2000 mnv, i ima za cilj povećanje broja turista, promociju prirodnih potencijala kao i potencijala kulturne baštine kao i njihovu promociju kroz medijsku prisutnost na jednom događaju od međunarodnog značaja.

U okviru manifestacije „Prokletije Skyrunning 2021“ planirane su dvije trke: Prokletije SkyRace 30km i Prokletije SkyUltra 50km, na stazama koje su rame uz rame sa svjetskim terenima kao što su TOR, UTMB, Skyrunning World Series... Njeni učesnici će participiranjem u trkama dobiti bodove za dalja međunarodna takmičenja u planinskom trčanju, kao što je UTMB (Ultra Trail du Mont Blanc, takmičenje koje se odigrava na Alpima, i prolazi kroz Francusku, Italiju i Švajcarsku). Startna pozicija za obije trke nalazi se ispred zgrade Opštine Gusinje, gdje se takođe nalazi i cilj. Dodjela nagrada održaće se u 21h ispred zgrade opštine Gusinje.

Za trku se prijavilo oko 330 takmičara iz 18 država.

Постави коментар

0 Коментари