Braća Sinanaj iz Njujorka donirala školsku opremu učenicima OŠ "Hajro Šahmanović"

 

Iako su daleko od njihove domovine, njeni sinovi ne prestaju brinuti i voljeti zemlju svojih predaka i dobrobit ovog kraja. Takva su braća Rustem, Ismet, Shefket i Xhaferr Sinanaj iz Hoti i Kujit iz Plava, koji žive u New Yorku i vlasnici su nekoliko restorana poput Empire Stake House i Italijanskog restorana Chaz Palminteri. 

Tokom ovih dana donirali su školsku opremu za učenike škole "Hajro Šahmanović" iz Plava i to: 200 torbi i alata za rad (lenjir, kompas, notes itd.).

 Želeći biti inkluzivni, braća Hoti su obezbijedila više od 200 školskih poklona, ​​od čega 100 za albansku djecu i još 100 za drugu djecu, sa akcentom na djecu čiji roditelji su slabijeg materijalnog stanja. Donatori, braća Sinanaj koji su odavno odselili iz naših krajeva u New Yorku, doprinijeli su i učestvovali u raznim humanitarnim akcijama i aktivnostima za dobrobit zavičaja i zajednice.

 Vrijedno je spomenuti da je vrijedan doprinos u realizaciji ove akcije dao profesor škole „Hajro Šahmanović“ u Plavu, prof. Arton Sinanaj, koji je koordinirao pomoć i njenu distribuciju na terenu.

 Ni u prošlosti briga iseljenika sa ovih prostora o djeci osnovne škole Plava nije izostala, pa su tokom prethodne dvije godine kupljene torbe i drugi neophodni školski pribor. Ne možemo zaboraviti vrijedan doprinos iseljenika koji su kupili autobus za malu školu u Plavu, cijeli ovaj niz aktivnosti pod vodstvom Fondacije "Hoti i Kujit" sa aktivnostima u New Yorku.

 

Постави коментар

0 Коментари