Dženana Đurković – najbolja studentkinja Ekonomskog fakulteta za studijsku 2021/22. godinu

Studentkinja Ekonomskog fakulteta UCG-a na studijskom smjeru Ekonomija, Dženana Đurković (10.00), najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2021/22. godinu.

Inače, Dženana vuče porijeko iz Gusinja, jer je njen rahetli otac Hilmo Đurković rođen u Gusinju.

“Ova nagrada za mene predstavlja potvrdu i priznanje dosadašnjeg rada i zalaganja, kao i svojevrsni motivacioni impuls ka nastojanju daljeg i sveobuhvatnijeg usavršavanja”, ukazala je studentkinja.

Za postignuće uspjeha, kako navodi, neophodno je mnogo odricanja i truda, ali se se uz odgovarajuću organizaciju, tvrdi ona, može napraviti optimalan kompromis između učenja i slobodnog vremena.

“U svakom slučaju, kada čovjek na samom početku odredi sopstvene prioritete i kada ulaže vrijeme u aktivnosti koje u datom trenutku smatra svrsishodnim, nijedno odricanje nije uzaludno”, dodala je Dženana.

Kaže da su aktivnosti kojima se bavila na fakultetu dosta pomogle u sticanju određenih znanja i vještina.

“Kroz grupne radove, projekte i debate uvidjela sam da je neophodno biti otvorenog uma, da stvarnost nalaže da se prilagođavamo, ali i da katkad razmišljamo unaprijed, da pod velom prvobitnog ekonomskog racia mora da postoji i neki sveprisutni ideal pravednijeg i boljeg poretka, te da je na nama da mu razumijevajući osnovne zakonitosti u ekonomiji predano i neumorno stremimo”, kazala je najbolja studentkinja.

Dženana kaže da, u pravcu budućeg profesionalnog usavršavanja, planira upisati magistarske studije i usredsrediti se na sticanje praktičnih znanja.

“Planiram da nastavim školovanje na Univerzitetu Crne Gore, uz ostavljenu mogućnost da jedan dio studija provedem u inostranstvu”, objašnjava ona.

Budućim generacijama koje će upisati Ekonomski fakultet poručila je: ” Upisom Ekonomskog fakulteta donosite pravu odluku, zato što je s jedne strane ekonomija korijen brojnih društvenih protivurječnosti i izvor nametanja moći u međunarodnim odnosima, dok je s druge strane preduslov za kulturu, civilizaciju i opšte blagostanje, iz čega proističe da se radi o jednoj fundamentalno važnoj nauci koju zajedničkim snagama treba da izučavamo, propitujemo i po potrebi poboljšavamo”.

Постави коментар

0 Коментари