Omeragić: Đeljošajev predlog jedno od mogućih rješenja, ipak predstoji nam još dosta razgovora

Portparol Bošnjačke stranke Adel Omeragić je komentarišući za CdM izjavu lidera Albanske alternative Nika Đeljošaja, da su manjine spremne da podrže Dritana Abazovića za premijera, a da Vlada bude bez DPS-a, kazao da je to jedno od mogućih rješenja, ali da impredstoji još dosta razgovora u vezi sa političkim odlukama koje nas očekuju u narednom periodu.

Adel Omeragić


“Manjinske partije imaju dobru i intezivnu međusobnu saradnju. Zajedno razgovaramo o brojnim modelima za izlazak iz aktuelne političke krize. Potpuno je jasno da je trenutna Vlada izgubila podršku većine u parlamentu. Prijedlog koji je iznio naš kolega Nik Đeljošaj je jedno od mogućih rješenja. Ipak, predstoji nam još dosta razgovora u vezi sa političkim odlukama koje nas očekuju u narednom periodu”, kaže za CdM Omeragić.

Prema njegovim riječima, za nas je u ovim trenutku mnogo važnije da pravimo dogovor oko modela buduće Vlade, oko ciljeva koje bi ta Vlada trebalo da ostvari, oko ključnih državnih politika, nastavka evropskog puta Crne Gore, kao i u vezi kreiranja ambijenta koji će biti mnogo povoljniji za manje brojne narode.

To je, dodao je on, naš fokus i smatramo da u tom pravcu treba graditi sve buduće političke dogovore.

“Raduje nas da je model Bošnjačke stranke o manjinskoj Vladi, koji smo ponudili odmah nakon završetka parlamentarnih izbora sada prihvatljiv za većinu političkih subjekata. To je pokazatelj da Bošnjačka stranka vodi ispravnu politiku, u interesu građana Crne Gore”, zaključio je Omeragić u izjavi za CdM.

Постави коментар

0 Коментари