Počinje II ženski književni festival "I literatura ima žensko lice" pod sloganom "JA"

U Beranama će se od 19 do 21.novembra održati drugi ženski, književni festival "I literatura ima žensko lice" pod sloganom "Ja". 

Festival je okupio neka od najznačajnijih,  ženskih autorki kao sto su Maša Dabić, Adisa Bašić, Jasenka Lalović, Nadija Rebronja, Milica Vučković, Ana Golejshka Džikova, Dragana Tripković i mnoge druge. Festival nije samo književni već je i ženski, te su se organizatori potrudili da publici ponude angažovane tribine kao što su " Religija i feminizam", Rodno čitanje filma "Grudi" i mnoge druge. Za kraj je planirano da se održi prvi ženski marš na sjeveru pod sloganom " I Sjever je ženski" , a sve u cilju povećane vidljivosti žena iz manje razvijenih opština ali i ruralnih područja.

Festival je imao odličnu kampanju kojom je poslao jasnu poruku da bez ženske solidarnosti ne može ni autentično ono naše "Ja" dobiti punoću izraza. 

Festival je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori,a realizuje ga NVO "Poligon za žensku izuzetnost Sofija" na celu sa Rebekom Čilovic. Svi programi ce biti održani uz poštovanje mjera protiv pandemije Covid 19.

Постави коментар

0 Коментари