Damir Gutić: Nova Vlada da preispita svaku odluku koju je donio odlazeći premijer Krivokapić

Ponašanje odlazaćeg premijera Zdravka Krivokapića u danu kada parlament izglasava nepovjerenje Vladi koju je predvodio, odslikava stanje nemoći, pogubljenosti i panike u kojem se on danas nalazi, poručio je Damir Gutić, potpredsjednik Bošnjačke stranke.

On je to kazao nakon informacije da je odlazeći premijer Zdravko Krivokapić, zakazao sjednicu, gdje je bez znanja predstavnika MUP-a, na dnevni red uvrstio Predlog Odluke o izmjeni odluke o kriterijumima za utvrđivanje osnova za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom.

“Vlada mora da vodi računa da ne izađe iz ustavnih nadležnosti. Vlada i premijer će biti smijenjeni večeras i potpuno je neodgovorno da baš večeras donose odluke oko kojih nije bilo društvenog konsenzusa u prethodnom periodu”, kazao je Gutić.

On je poručio da, donositi ovako velike odluke bez znanja ministra u čijoj je to nadležnosti, pokazuje da je premijer umislio da sve može.

“Naravno da ne može, pravna država podrazumijeva poštovanje procedura izglasavanja Odluka, te će svaka Odluka biti preispitana od strane nove Vlade. Ovakvi haotični potezi nalažu da se odmah krene u otvaranje dijaloga i formiranje nove Vlade, jer odlazećem premijeru ne treba ostaviti bilo kakve mogućnosti da “ad hoc” Odlukama remeti pravni poredak države”, kazao je Gutić.

Постави коментар

0 Коментари