Projekat puta Plav-Bogićevica biće uskoro gotov


Trasa i saobraćajnica puta Plav - Bogićevica su isprojektovane na nivou od 80 odsto, dok je do kompletitanja projekta ostalo još projektovanje potpornih zidova i ostalih konstrukcija, saopšteno je na sastanku predsjednika Opštine Plav Nihada Canovića i direktora Direkcije Fuada Feratovića sa predstavnicima projektantskog biroa DING D.O.O. 

Predsjednik Canović na sastanku je istakao važnost što skorijeg završetka projektne dokumentacije, kako bi se pristupilo radu na eksproprijaciji i raspisivanju tendera za izbor izvođača radova. 

"Razumijemo kompleksnost projekta, kao i činjenicu da se zbog nepovoljnih vremenskih prilika i snijega nije mogao obezbijediti kvalitetan uzorak tla, ali s obzirom na promjenu navedenih okolnosti očekujemo završetak dokumentacije u najkraćem roku", naglasio je Canović. 


Do sada je izvršeno projektovanje saobraćajnice i od Korita do Bogićevice (Hodžinog_ravna), te je dužina od 17 km, zahvaljući ispravljanju putne trase svedena na 15 km ukupne dužine puta. 

Na sastanku je učešće uzela i firma INDEL inženjering koja radi geotehnički elaborat ispitivanja zemljišta u cilju završetka projektovanja konstrukcija (potpornih zidova i sl.).

Постави коментар

0 Коментари