Iz Sutjeske u Mađarsku: Drešković potpisao za Debrecin

Nakon jedne sezone u Nikšiću i osvojene titule sa Sutjeskom, Meldin Drešković nastavlja karijeru u Mađarskoj - crnogorski reprezentativac potpisao je ugovor sa Debrecinom.Drešković je potpisao ugovor na dvije godine, uz opciju da se saradnja nakon toga produži na još godinu dana.

"Jedan veliki iskorak u mojoj karijeri. Htio bih da se zahvalim svim trenerima, koji su radili sa mnom i uz koje sam se razvijao kao i selektoru Raduloviću, kod koga sam debitovao u reprezentaciji. Posebno sam zahvalan Miliji Savoviću koji je najviše vjerovao u mene. Ove sezone smo sa Sutjeskom imali fantastičnu sezonu. Zahvalan sam svima saigračima i ljudima iz kluba, jer je ipak titula zajednički uspjeh svih nas", rekao je Drešković, koji je ove sezone za Sutjesku odigrao 33 utakmice i postigao dva gola.


Drešković je u Sutjesku stigao prošlog ljeta iz plavskog Jezera.


"Veliki iskorak u karijeri za Dreškovića, a samim tim i velika obaveza da se dokaže u novoj sredini u jednoj jakoj ligi koja stalno napreduje, iz godine u godinu", rekao je Dreškovićev menadžer Dejan Peković.

Drešković nije prvi crnogorski internacionalac u Debrecinu. Prije njega za klub je igrao Vukašin Poleksić. A u Mađarskoj je branio Danijel Petković, Milan Mijatović je čuvar mreže MTK iz Budimpešte, dok je Driton Camaj ove sezone partijama u dresu Kišvarde stigao i do reprezentativnog dresa."Sigurno kvalitetne utakmice i predstavljanje Vukašina Poleksića, Danijela Petkovića, Milana Mijatovića na golovima mađarskih prvoligaša, a sada i Dritona Camaja, koji je imao sjajnu sezonu sa Kišvardom otvaraju vrata crnogorskim igračima u Mađarskoj", poručio je Peković.


Debrecin je sezonu u Mađarskoj završio na sedmom mjestu sa 39 bodova.


Постави коментар

0 Коментари