Stav: Zapadne demokratije žele Crnu Goru na put prosperiteta, nikako u raljama rusko-srpske političke čizme

 

Piše: Prof. Džemo Hot, predsjednik (emeritus) Kongresa Bošnjaka Sjeverne Amerike

Onaj ili oni koje podržavaju Aleksandar Vučić; Srpska pravoslavna crkva; Demokratski front i oni oko njih (u koaliciji) sad i u budućnosti će ubirati plodove poput “lažnog cara malog “ D. Abazovića. Onog momenta kada je predsjednik sada bivse 43. Vlade, gospodin Abazović, stavio svoj paraf na tzv. “Temeljni ugovor “ sa SPC, uz prisutnost patrijarha gospodina Porfirija, čije je sjedište u Srbiji, i laicima je bilo jasno da će nakon toga 43. Vlada pasti i da će je njegovi mentori gurnuti “nizvodno”, na taj način poručujući građanima da će ih ovako kažnjavati ako ne budu “slušali” njih i njihove mentore iz političke Srbije, Rusije i SPC.

S druge strane, ono što daje realni optimizam je, da, zapadne demokratije žele da vide Crnu Goru na putu prosperiteta po svim pitanjima, a ne nikako da Crna Gora bude u raljama rusko-srpske političke čizme koja gura Crnu Goru u zagrljaj srednjeg vijeka i vjerskog fanatizma. Jer “ne treba vjerovati smutljivcima i kad se zaklinju da govore istinu”!.

Nadam se da će u budućem periodu, što prije to bolje, Crna Gora sa vjerskih tema, prepoznati put bitnijih vrijednosti, poput demokratičnosti, ekonomije i iskrenog povjerenja, a ne kvazi retorike o jednakosti svih građana, posebno manjina!???

Ono što je sigurno, zapadne demokratije sa tla Evrope, a posebno Amerika kao najbitnija među njima i mi obični građani i narodi koji vjerujemo u njihovu snagu, sigurno će biti na braniku tih vrijednosti. I neka se ne nadaju, destruktivne politike i njihovi lideri da će u tim mračnim rabotama i “političkoj kanalizaciji” uspjeti. No pasaran!!!

Uvjeren sam da i pored nabrojanih političkih kancerogenih zlih namjera, ne treba gubiti nadu da u tim rabotama, ne bi trebalo da pobijede neofašisti koji puhaju u jedra tzv. “srpskog i ruskog sveta”i da u tim poslovima mladost i progresivne snage na Zapadnom Balkanu, sada u Crnoj Gori neće biti usamljeni i ostavljeni na milost i nemilost tzv “politčkim hijenama” koje na njihov način žele krvavi pir viđen 90-tih godina prošlog vijeka.

Crna Gora sa aspekta ekonomije, posebno stranih ulaganja, čini mi se još ima optimizma i šanse da sve “ladje“ nisu potonule. Na to direktno utiče demokratski odgovor u formiranju nove proevropske Vlade Crne Gore. Sve drugo gura Crnu Goru u nestabilnost, gdje niko ozbiljan od investitora nema najmjere da ulaže svoj kapital u državu u kojoj se nikad ne zna kad će neko da blokira ceste, aerodrome, mozda i luku.

Постави коментар

1 Коментари

  1. Typical slot machines have only appeared within the backdrop of Neon Town in 빅카지노 The Song of Jigglypuff. There, one slot machine was proven to cease on two Vulpix symbols and then a Psyduck symbol. In FireRed and LeafGreen, reels run on a repeating cycle, so it's possible to predict and cease the reels on a desired consequence. However, the game might trigger the reels to randomly slip a couple of of} areas, making it impossible to do so reliably. It is possible to win a jackpot every time if replaying the state of affairs from a save state, as the number of icons slipped is set before the ultimate reel is stopped, and subsequently wouldn't change.

    ОдговориИзбриши