Forum žena BS Plav organizovao predavanje o karcinomu dojke

PLAV-Mjesec oktobar se od 1985. godine širom svijeta obilježava u znaku borbe protiv karcinoma dojke. Karcinom dojke je najčešća maligna bolest kod žena širom svijeta, od koje godišnje oboli 1,3 miliona žena, a umre više od 450.000.Forum žena Bošnjačke stranke Plav se pridružio obilježavanju mjeseca oktobra na način što je organizovao dvije aktivnosti.

Tokom proteklih dana organizovana je humanitarna akcija prikupljanja sredstava za liječenja žena koje su obolele od karcinoma dojke i podijeljen je edukativni materijal građanima, prvenstveno ženama.

Danas je organizovano predavanje na temu  karcinoma dojke gdje su predavačice bile dr Nada Cicmil - Saric internista- onkolog i dr Sanja Lekić internista- onkolog.Na početku predavanja ispred organizatora se obratila predsjednica Foruma žena Bs Plav Erzana Redžematović, koja se zahvalila doktoricama što su izašle u susret, odazvale se pozivu Foruma žena i pozdravila sve prisutne.Tokom predavanja zainteresovane žene su bile u prilici da dobiju više informacija o karcinomu dojke, faktorima rizika, simptomima, načinima za rano otkrivanje i liječenje, kao i informacije o zakazivanju preventivnih pregleda.


Постави коментар

0 Коментари