U Budvi nastupao KUD „Plavsko jezero“


BUDVA- Nacionalna turistička organizacija Crne Gore je u okviru slobodnog vremena organizovala različit kulturno-zabavni program kojim se dodatno predstavlja naša zemlja mnogobrojnim sportistima i novinarima iz zemalja učesnica Igara malih zemalja Evrope koje su organizovane u Budvi od 27. maja do 1. juna.
   
foto Sena Vatić
   Priliku da se predstavi imao je Centar za kulturu „Husein Bašić“  i   KUD „ Plavsko jezero“ iz Plava, koji su bili dio programa. Tokom uključenja uživo u program RTCG 1 učesnici su najavili jubilarnu, dvadesetu  manifestaciju  „ Dani borovnice 2019“ sa prepunim štandom borovnice i proizvoda od borovnice koje je izazvalo veliko interesovanje takmičara iz različitih država, što se može vidjeti na fotografijama i video zapisima. Nakon toga KUD „Plavsko jezero“ se na televiziji predstavio sa koreografijom "Halaturko" a potom  u večernjem dijelu programa sa još dvije koreogravije  "Spremanje mlade i i igra s puškom" kao i "Crnogorski oro".
foto Sena Vatić

    Ovim putem se učesnici iz Plava zahvaljuju organizatoru na pozivu, jer su bili počastvovani kao gosti na Igrama malih zemalja, koje se u okviru Evropskog olimpijskog komiteta organizuju od 1985. godine, na kojima učestvuju države koje ispunjavaju uslov da imaju manje od milion stanovnika: Andora, Crna Gora, Island, Kipar, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako i San Marino.
foto Sena Vatićfoto Sena VatićПостави коментар

0 Коментари