Počelo popločavanje trga u Plavu

PLAV - Radovi na trgu u Plavu napreduju zadovoljavajućum dinamikom, a prethodnih dana počelo je postavljanje kamenih ploča, čime se krenulo u realizaciju završne faze izgradnje, saopštio je danas potpredsjednik Opštine Plav Nihad Canović.Kako ističu u toj Opštini, projekat izgradnje trga je zasnovan na modernom rješenju uređenja javnih površina, koji sadrži moderne i tradicionalne elemente, a prirodnim kamenom će biti popločano više od tri hiljade kvadrata. Vrijednost projekta je oko 500 hiljada eura.
“Odrađeni su radovi vezani za izgradnju kanala za odvod atmosferskih voda, elektro instalacija javne rasvjete, tamponiranje tla kao i izlivanje betonske ploče. U narednom periodu, paralelno sa postavljanjem kamenih ploča, planira se sadnja stabala i ostalog zelenila, kao i postavljanja stubova javne rasvjete“, rekao je Canović.

Naglasio je da je zadovoljan što je sada u Plavu aktivno pet gradilišta – druga faza Prnjavorske ulice, sanacija deponije u Komarači, saobraćajnica Plav – Vojno selo – Gusinje, trg na Racini, a narednih dana očekuje se i početak radova u Ribarskoj ulici.

Podsjetio je i da Ministarstvo prosvjete privodi kraju radove na izgradnji nove škole u Vojnom selu, čije svečano otvaranje se uskoro očekuje.
“Ukupna vrijednost navedenih investicija, koje se realizuju u saradnji sa Upravom javnih radova, iznosi oko šest miliona eura”, naveli su u Opštini Plav.

Постави коментар

0 Коментари