Tvrde da je autobuse zaustavio Šehović

BERANE – Iz preduzeća „Simon Vojaž” juče su saopštili da su potpuno neosnovano optuženi od strane Opštinskog odbora Socijaldemokrata Plav u vezi s problemima nastalim zbog prevoza učenika iz Murina. Tvrde da ovo preduzeće nije odgovorno zbog obustave prevoza učenika s područja Plava i iz drugih opština već da je isključivi krivac Mininistarstvo prosvjete na čelu sa ministrom Damirom Šehovićem.

-Potpuno su netačni navodi SD Plav da su za obustavu prevoza učenika krivi Mehmed Adrović i preduzeće „Simon Vojaž”. Do toga je doveo ministar Damir Šehović svojim prvim ulaskom u Ministarstvo prosvjete i nestručnim prilazom ovom problemu. Tome u prilog ide i podatak da smo se mi 9. avgusta 2019.godine dopisom obratili svim školama radi dogovora oko organizacije prevoza učenika, za šta posjedujemo dokaze. Rečeno nam je da škole nijesu nadležne za ovo pitanje već Ministarstvo prosvjete. Međutim, iz Ministarstva prosvjete nijesmo dobili nikakakav odgovor na našu ponudu tako da nijesmo mogli organizovati prevoz učenika. Treba da se zna da „Simon Vojaž” bez potpisivanja ugovora sa Ministarstvom prosvjete nije mogao da prevozi učenike i da zbog toga nijesmo odgovorni za novonastale probleme. Naše autobuse je zaustavio ministar Šehović iz njemu znanih razloga – naveli su iz preduzeće „Simon Vojaž”.


Istakli su da je njihovo preduzeće dalo najbolju ponudu za prevoz učenika, ali da je ta ponuda ignorisana od strane nadležnih institucija.

-Mehmed Adrović je 13 godina imao uspješnu saradnju sa roditeljima i učenicima iz svih naselja odakle je njegovo preduzeće vršilo prevoz. To predsjednik opštine Plav očigledno zaboravlja. Kao što zaboravlja da je naše preduzeće ponudilo mjesečnu pretplatnu kartu za prevoz đaka na relaciji Murino- Berane po cijeni od 44 eura, dok njegova ponuda iznosi 89 eura. I umjesto da ministar Šehović ozbiljno priđe rješavanju ovog problema, on je išao od kuće do kuće radi prikupljanja glasova svojoj partiji. Tom prilikom je obmanjivao narod, zaboravljajući da kontaktira naše preduzeće i postigne dogovor oko prevoza đaka. A svi treba da znaju da je „Simon Vojaž” svih ovih godina gratis davao značajan broj pretplatnih karata učenicima koji nijesu u stanju da plate prevoz. Uz to, treba znati da brojni roditelji po osnovu prevoza učenika koriste popuste na svim linijama – istakli su iz preduzeća „Simon Vojaž”.

Naglasili su da je pozivanje Mininistarstva saobraćaja da provjeri poslovanje preduzeća „Simon Vojaž” krajnje zlonamjerno od strane plavskog SD-a.

-Pozvali ste u pomoć Ministarstvo saobraćaja. Za šta? Da zaustavi nelegalni prevoz između opština ili da vam pomogne u političkoj borbi za prikupljanje glasova, ili da nam ukinu linije kako ne biste mogli putovati između gradova u Crnoj Gori? Smatramo da će premijer Marković prozreti vašu podvalu i da će reagovati kako ne biste nanosili štetu i pravili probleme ostalim korisnicima usluga – poručili su iz preduzeća „Simon Vojaž” reagujući na optužbe plavskih Socijaldemokrata.

Neka ministar pomogne đacima novcem od kredita za stan

Iz preduzeća „Simon Vojaž” pozvali su ministra Šehovića da i sam učestvuje u participaciji troškova za prevoz učenika.

-Možda ministar Šehović ima negdje sklonjen novac, naprimjer od kredita za stan. Zato ga pozivamo da, umjesto neosnovanih optužbi, svojim novcem pomogne učenicima u Crnoj Gori da plate prevoz. Ili neka se obrati stručnjacima Ministarstva prosvjete da ga bar obavijeste kako se organizuje prevoz učenika, pošto je on očigledno neupućen u ovu problematiku. Ujedno mu poručujemo: ne gasi se požar benzinom, jer i svi ostali u Crnoj Gori imaju pravo na doplatu pretplate kao i članovi SD-a Plav – naveli su iz preduzeća „Simon Vojaž”.

Постави коментар

0 Коментари