Ambasadorka Turske posjetila Gusinje

GUSINJE - Ambasadorka Turske u Crnoj Gori Songul Ozan boravila je u zvaničnu posjetu opštini Gusinje, gdje se sastala sa predsjednicom Opštine Gusinje Anelom Čekić i potpredsjednikom opštine Husom Brdakićem.


Foto: Ambasada Turske u CG

Predsjednica opštine Anela Čekić se zahvalila ambasadorki Ozan na posjeti Opštini, upoznala je sa resursima, potencijalima i razvojnim planovima opštine i pomenula saradnju sa Turskom razvojnom agencijom TIKA. Potpredsjednik opštine Huso Brdakić ambasadorku Ozan upoznao je sa turističkim potencijalima opštine kao i o mogućim pravcima ulaganja koji bi bili interesantni potencijalnim turskim investitorima i mogućnostima ostvarivanja saradnje sa jednom od Istanbulskih opština.

Ambasadorka Ozan je napomenula da će tokom novembra u Podgorici biti organizovan poslovni forum na kojem će biti pozvani i predstavnici opštine Gusinje, kako bi sve svoje biznis ideje predstavili investitorima, a koji će na istom učestvovati i pomenula da će se založiti u pravcu povezivanja opštine u Turskoj sa opštinom Gusinje.

U okviru posjete Gusinju, ambasadorka Ozan je posjetila i Medzlis Islamske zajednice Gusinje,. Ambasadorku su dočekali predsjednik MIZ-e Gusinje, Alen ef. Šabović i potpredsjednik MIZ-e, Refik Pirović.

Foto: Ambasada Turske u CG

Domaćini su ambasadorku upoznali sa radom MIZ-e, istorijom Gusinja, te kulturnim spomenicima Islamske arhitekture na ovim prostorima. Posebno oduševljenje kod ambasadorke je izazvala informacija o izgradnji IKC u Gusinju. 

Постави коментар

0 Коментари