Doktorka Hajdarpašić-Drešević spasila život jednogodišnjem djetetu koje nije davalo znake života


PODGORICA-U Domu zdravlja, na Starom aerodromu, prije nekoliko dana, jedna majka dovela je jednogodišnje dijete koje nije davalo znake života.

Nadljudskim naporima pristuni pedijatar dr Alma Hajdarpašić Drešević uspješno je obavila reanimaciju i spasila život djetetu.

"Kako svakodnevno čitamo kritike o našim doktorima, moram sa vama da podijelim jednu pozitivnu vijest - podvig našeg izabranog pedijatra dr Alme Hajdarpašić Drešević. U četvrtak veče, kontrolni pregled moje ćerke u domu zdravlja na Starom aerodromu je prekinula uplakana majka držeći u naručju svoje jednogodišnje dijete koje nije davalo znakove života.
Dijete se ugušilo pionom društvene igre i bilo je klinički mrtvo - nije disalo niti je bilo otkucaja srca. Naša doktorica je očajnički pokušavala da izvadi strano tijelo iz grla djeteta i u tome je uspjela. Sama pristupa reanimaciji, tj masaži srca i vještačkom disanju metodom usta na usta djetetu kojem su usta krvava - jer Dom zdravlja nema potrebne instrumente da to uradi na drugi način.

Samo zahvaljujući njenoj prisebnosti, dijete je vraćeno u život. Hitna pomoć koja je stigla par minuta poslije toga je odvela dijete na intezivnu i danas saznajem da je stabilno i nije životno ugroženo. Ne znam da li će imati manje ili veće posledice zbog vremena provedenog bez vazduha, ali je dijete ŽIVO. Sve pohvale za našeg savršenog pedijatra. O ovome ne pišu ni roditelji djeteta, niti portali i osjećala sam potrebu da sa drugima podijelim njen nadjljudski podvig'', piše u objavi na Facebook grupi Podgorički vremeplov.

Постави коментар

0 Коментари