Purišić obećao: Otvorićemo Dnevni boravak za stare u Pljevljima

PLJEVLJA - Dnevni boravak za stare u Pljevljima uskoro će biti otvoren, najavio je ministar rada i socijalnog staranja Kemal Purišić.On se sastao sa predsjednikom Opštine Pljevlja Igorom Golubovićem, ističući da će, kako je planirano, opremiti prostorije u skladu sa propisanim uslovima za ovu uslugu, dok će opština obezbijediti prostor.

Purišić je takođe kazao da je Dom starih u Pljevljima opravdao sva očekivanja i da je njegovo uključivanje u sistem socijalne zaštite starih lica dokaz posvećenosti i odgovornog pristupa Vlade Crne Gore i lokalne uprave unapređenju kvaliteta života starije populacije.

U Domu su smještena 53 korisnika, od kojih je većina iz pljevaljske opštine.

Direktorica Doma Mersida Aljićević istakla da je dom dobio licencu od Ministarstva rada i socijalnog staranja i da je primijenjen Informacioni sistem socijalnog staranja (ISSS) – Socijalni karton.
„Uz podršku resornog ministarstva omogućeno je kvalitetno snabdijevanje grijanjem. U cilju postizanja maksimalnog nivoa kvaliteta usluge i uz poštovanje najviših standarda, uspostavljen je sistem upravljanja kvalitetom i sistem bezbjednosti hrane“, istakla je Aljićević.

U planu je, kako je saopšteno, opremanje palijativnog odjeljenja potrebnim medicinskim pomagalima, licenciranje za dodatne usluge pored usluge smještaja i uspostavljanje regionalne saradnje i povezivanje sa ustanovama širom regiona.

Dom posjeduje fitnes centar, sale za masažu i druženje u kojima korisnici provode vrijeme i upotpunjuju boravak u Domu.

Постави коментар

0 Коментари