Prikupljene 42 jedinice krvi

PLAV –Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi (DDK) Plav, na čelu sa predsjednikom Ramom Gutićem, povodom 14 godina od željezničke nesreće na Bioču, u kojoj je poginulo 47 lica a preko 200 povrijeđeno, juče je organizovalo akciju dobrovoljnog davalaštva pod nazivom „Sjećamo se Vas - Bioča 2006”.Akcija se izvodi deseti put zaredom, prijavilo se 50 dobrovoljnih davalaca a krv je dalo njih 42.

Foto: www.dan.co.me


– Cilj ove akcije je solidarnost i sjećanje na ljude koji su izgubili živote u željezničkoj nesreći na Bioču 2006. godine. Odziv je dobar, a izuzetnu zahvalnost dugujemo građanima koji su se masovno odazvali akciji, kako bi svojim humanim gestom učinili da zalihe te zlata vrijedne tečnosti budu stabilne i pomognu u spasavanju nečijeg života. Akciju su podržali: Opština Plav, Udruženje davaoca krvi iz Berana, Andrijevice i Rožaja, Dom zdravlja Plav, Crveni krst Crne Gore i aktivisti Udruženja „DDK” Plav. Akciji su poseban doprinos dali mlađi davaoci krvi, građani koji se odazivaju na svaki poziv za bilo koji slučaj, te pripadnici OB Plav i granične policije Plav. Akcija dobrovoljnog davanja krvi organizovana i prije dva mjeseca za potrebe postradalih od zemljotresa u Albaniji.Tada su prikupljene 22 jedinice krvi -kazao je Gutić i naglasio da je akcija organizovana uz Odjeljenje za transfuziju krvi u Beranama, na čelu sa Budom Ivanovićem, i Domom zdravlja u Plavu i dr Kumrijom Cikotić.

- Ova akcija je jedna od najvećih na sjeveru, izuzetno je dobro organizovana, na čemu smo zahvalni dr Kumriji Cikotić, i tehničkom osoblju, te direktoru Doma zdravlja Omeru Šahmanoviću i predsjedniku UDDK Ramu Gutić. Posebnu zahvalnost uputio bih samim davaocima- rekao je dr Ivanović.

Izvor: www.dan.co.me

Постави коментар

0 Коментари