Magistar ekonomije Jasmin Spahić iz Podgorice izdao knjigu ”EKONOMIJA U ISLAMU”


PODGORICA - Jasmin Spahić, magistar ekonomije iz Podgorice, zaposlen u Nacionalnim parkovima Crne Gore, izdao je knjigu ”EKONOMIJA U ISLAMU”.

Pored redovnog posla, Spahić se bavi turizmom, novinarstvom i pisanjem. Ovo je druga knjiga koju je Spahić izdao.

"EKONOMIJA U ISLAMU” je prva knjiga ove tematike objavljena u Crnoj Gori. Izdavanje ove knjige je podržao Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava u Crnoj Gori.

Knjiga je nastala kao plod višegodišnjeg izučavanja, prikupljanja materijala i interesovanja za teme islamske ekonomije. Obrađene su teme vezane za ekonomiju islama, bankarstva, finansija, poslovanja ali i teme koje su aktuelne a zaokupljaju pažnju kao što su: zekat, prirodni resursi, lizing, osiguranje, kriptovalute, berze, halal industrija i još mnoge druge.

Stručni tim koji je pomogao da knjiga prođe sve faze do konačne verzije, u sastavu Arslan Hajdinaga, savjetnik u Opštini Ulcinj, glavni urednik knjige i osnivač Udruženja za promociju i razvoj islamske ekonomije u Crnoj Gori, recenzent dr Aldin Dugonjić iz Zagreba, rukovoditelj ”Centra za certificiranje halal kvalitete u Hrvatskoj”, lektor knjige prof. Nijaz ef. Mušović koji živi i radi u Njemačkoj, abstract na engleskom jeziku, Emir Spahić, student ekonomije ”Bogazici Univerziteta” u Istanbulu. Tehničku obradu i štampu odradila je štamparija ”Merkator” iz Bijelog Polja.

U planu je prevod knjige na engleski i turski jezik. Promocija knjige u Crnoj Gori i širom meridijana planira se kada se steknu uslovi, trenutno će se promovisati putem medija, društvenih mreža, a bliže informacije zainteresovani mogu dobiti putem maila spahic.jasmin@yahoo.com.   -isti

Постави коментар

0 Коментари