Sport u Crnoj Gori kreće od srijede


PODGORICA-Ministar sporta, Nikola Janović, saopštio je da je NKT donijelo uputstva po kojima će sportisti od srijede krenuti sa treningom.
Odluka se odnosi i na pojedinačne i na kolektivne sportove.  Detaljna uputstva pod kojim uslovima će moći da se trenira biće dostupna u utorak na sajtovima Ministarstva sporta, Instituta za javno zdravlje i NKT.

"U tri faze, postepeno, ćemo krenuti sa mjerama, što se tiće sporta. Faza A omogućava treninge u sportskih treninga u objektima otvorenog i zatvorenog treninga, kao i individualne. Naravno, bez kontakta i uz rigorozne mjere. Druga faza bi omogućila da se krene sa treninzima u kolektivnim sportovima je i ona bi počela od 18. maja, a treća faza od 1. juna - i ona bi omogućila nastavak takmičenja, bez prisustva publike", kazao je Janović.

Poručio je da je odgovornost na sportistima, sportskim radnicima, menadžmentu...

"Od srijede, 6. maja biće omogućeno da se otvore sportski objekti, kako bi u svim sportovima mogli da krenemo sa treninzima, naravno individualnim", pojasnio je Janović.

Naglasio je da u grupama može biti do deset osoba.

"Po završetku treninga, mora biti pauza, da se grupe ne bi srijetale, i kako bi se prostorije dezinfikovale..."

Ministar je rekao da možda ne bi bilo loše da savezi koji su prekinuli prvenstvo ponovo razmotre tu odluku.

"Neki savezi su odlučili da prekinu takmičenja, neki još čekaju. Da li će formalno završiti takmičenje ili neće je nadležnost nacionalnih saveza. Možda ne bi bilo loše da neki i razmotre svoje odluke, ako bude sve kako smo predvidjeli, po fazama", kazao je Janović.

Sportska sezona u Crnoj Gori stala je 11. marta, a nekoliko dana kasnije zaustavljeni su i treninzi.

U međuvremenu, Odbojkaški savez je proglasio šampione po trenutnom stanju, dok je Rukometni savez poništio sezonu.

Постави коментар

0 Коментари