Realizovan projekat “Plavski Vidikovci”

PLAV-Danas je OKK "Balkanski Ris" iz Plava organizovao izlet za članove kluba na Vidikovac Skić, te u cilju realizacije projektnih aktivnosti sproveo i akciju čišćenja.


OKK Balkanski Ris iz Plava je u saradnji sa NTO CG, Turističkom organizacijom Plav, Opštinom Plav i NVU Klaster za turizam Plav realizovao projekat " Plavski Vidikovci ". Projekat je podrazumijevao izgradnju i uređenje 4 vidikovca, tj šadrvana, sa pratećim sadržajem: klupe, korpe, turistička signalizacija i promo material. Šadrvani su postavljeni na četiri atraktivne lokacije: Skić, Kofiljača, Budovice te na katunu Mramorje ( Visitor ) na putu prema Visitorskom jezeru i dostupne su za sve posjetioce koji žele odmoriti od svakodnevne gužve na čistom vazduhu, u borovoj šumi  ili žele svoje planinarske avanture produžiti prema najpoznatijim vrhovima sa izvanrednim pogledom na Plav, Plavsko jezero i vrhove Prokletija.


Projektom je predviđen i promotivni materijal, koji će biti urađen i na engleskom jeziku i dalje distribuiran preko Turističke organizacije i NVU Klaster za Turizam. Nadamo se da će ovi vidikovci privući pažnju svim generacijama, te da će uticati na svijest građana u bitnosti očuvanja životne sredine, a potom zainteresovati potencijalne investirore da počnu sa ulaganjima u održive turističke projekte.
Vidikovci su urađeni na lokacijama koje to zavrijeđuju, Skić je svima poznat kao izletište za sve generacije, kao i mjesto gdje su mladi skupljaju i igraju fudbal. Kofiljača i Budovice su atraktivne kako zbog blizine Peaks of the Balkans staze, koja prolazi nedaleko od samih šadrvana, tako i zbog prelijepog pogleda na Plavsko jezero i Plav.

U Budovicama se vidikovac nalazi nedaleko od Gasyro tačke Grandfather's place, koja uskoro počinje sa radom, dok je šadrvan u katunu Mramorje pravo odmorište za planinare koji posjećuju još jedan naš dragulj, Visitorsko jezero.
OKK “Balkanski Ris” je nedavno proslavio svoj četvrti rođendan, kako raste klub, tako raste i želja za veći doprinos zajednici, a dokaz tome je i realizacija ovog projekta.

Veliku zahvalnost klub duguje Nacionalnoj turističkoj organizacini CG, TO Plav, Opštini Plav i NVU Klaster za turizam iz Plava, koji su svako na svoj način dali doprinos realizaciji ovog projekta. Naravno, ne smijemo zaboraviti ni članove kluba koji su danas organizovano posjetili Vidikovac Skić, te simboličnom akcijom čišćenja uz , obilježili rođendan kluba te zajedno sa Upravom kluba predali sva 4 vidikovca na korištenje svim građanima Plava. Na današnjem izletu članovima kluba društvo je pravila i maskota  “Garfild”.


Nadamo se da ćemo znati da čuvamo napravljeno, kako bi nam duže trajalo i služilo namjeni, poručio je predsjednik kuba Emir Feratović.
Iz Turističke organizacije poručuju kako je ovaj projekat izvanredan primjer dobre saradnje u cilju doprinosa zajednici, te da će i u budućnosti sa Opštinom Plav podržavati ovakve i slične projekte.

Predsjednik kluba
Feratović Emir

Постави коментар

0 Коментари