Šabović: Lična primanja da budu prioritet u Plavu

PLAV-Predsjednik Sindikata uprave i pravosuđa Crne Gore Nenad Rakočević boravio je sa svojim saradnicima u radnoj posjeti u Plavu, gdje se sastao sa predsjednikom Sindikalne organizacije Opštine Plav, Mirzom Šabovićem.
Na radnom sastanku prisustvovali su i članovi izvršnog odbora sindikalne organizacije Opštine Plav, kao i predsjednik hidrometerološkog sidnikata Rešad Šabotić.

Kako Šabović ističe, tokom sastanka je konstatovana činjenica da je uspostavljena dobra saradnja na nivou Sindikalane organizacije i Sindikata uprave i pravosuđa, o čemu najbolje svjedoči i posjeta Rakočevića lokalnoj samoupravi opštine Plav.

Mirza Šabović

Članovi izvršnog odbora plavskog sindikata, upoznali su ga sa trenutnom situacijom kada su u pitanju lična primanja zapošljenih u Opštini Plav, kao i sa činjenicom da se kasni sa isplatama četiri lična dohotka.
“Upoznali smo predsjednika sindkata Uprave i pravosuđa gospodina Nenada Rakočevića da lična primanja zapošljenih u lokalnoj samoupravi kasne,kao i da je za većinu zapošljenih to jedini izvor finansija,ali da je i dodatni problem to što je dobar dio zapošljenih kreditno zadužen, pa usled kašnjenja ličnih primanja, dolazi i do uvećanja kamate i plaćanaja tkz. ”penala”, navodi se u saopštenju.

Šabović je istakao da je Sindikalna organizacija zauzela stav da njeni članovi neće svoja prava potraživati na sudu kada je u pitanju dinamika isplate ličnih dohodaka.

”Ne želimo još uvijek da koristimo tu opciju niti da motivišemo naše članove na takve poteze,ali ukoliko ne dođe do izvjesnih promjena,bićemo prinuđeni da iskoristimo neke od metoda sindikalnog djelovanja prema poslodavcu, o čemu smo i danas razgovorali sa predsjednikom sindikata Uprave i pravosuđa gospodinom Nenadom Rakočevićem od kojeg smo dobili punu podršku i ohrabreni smo konstruktivnim predlozima koje nam je saopštio kao i eventualnim načinima sindikalnih aktivnosti prema poslodavcu”, rekao je on.

Šabović dalje navodi da postoji dobra volja i otvorena saradnja kada je u pitanju prvi čovjek opštine Plav Mirsad Bajraktarević, ali i da je svjestan činjenice da je problem isplate ličnih dohodaka kompleksan, i ne zavisi samo od jednog čovjeka,posebno u trenutnoj strukturi funkcionisanja lokalne samouprave.

“Predsjednik opštine je ujedno i član našeg sindikata, prepoznajem i njegov trud kada je u pitanju ova tematika,međutim, uvjeren sam da lokalna samouprava sa svim svojim kapacitetima, još uvijek ne pridaje poseban značaj ovom problemu, a naš sindikalni cilj i zadatak je da ovu temu vratimo na listu prioriteta lokalne samouprave,tim povodom ćemo uputiti poziv predsjedniku opštine Plav, da prisustvuje sastanku Izvršnog odbora sindikata, što je i konačni zaključak razgovora sa  Rakočevićem”, rekao je Šabović.

Постави коментар

0 Коментари