Neće biti klanjanja Bajrama u džamijamaVjernici islamske vjere u petak obilježavaju Kurban Bajram. Reis islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić čestitao je nastupajući praznik i kazao kako je Mešihat Islamske zajednice u Crnoj Gori donio odluku da se bajram namaz neće klanjati u vjerskim objektima Islamske zajednice. 

Islamska zajednica je, kako je kazao, imala u vidu pogoršanu epidemiološku situaciju na cijeloj teritoriji Crne Gore, kao i imperativne mjere nadležnih zdravstvenih ustanova.
“Odluka je posljedica širih konsultacija unutar Islamske zajednice i opšte saglasnosti da je mjera ograničenja do 20 vjernika u ovoj situaciji faktički nesprovodiva, a izdvajanje vjernika etički neprihvatljivo. U skladu sa simbolikom žrtvovanja, koja je imanentna Kurban bajramu, ocijenjeno je prikladnim da odustajanje od klanjanja bajram namaza bude dio žrtve vjernika za opšte zdravlje svih ljudi”, navodi se u saopštenju.

Islamska zajednica je svim vjernicima čestitala nastupajući Bajram uz, kako su naglasili, dovu da vrata Časne Kabe i džamija ostanu otvorena do Sudnjega dana.

Постави коментар

0 Коментари