Klica nezakonito otpustio Pupović

PLAV-Osnovni sud u Plavu donio je presudu da je bivša direktorica NP „Prokletije“ Irma Pupović nezakonito otpuštena. Pupovićeva navodi da kada je bila imenovana na funkciju, morala je da zatraži formiranje radne grupe za ispitivanje poslovanja u NP „Prokletije“, jer su nepravilnosti bile tako velike da je to morala da uradi. 


Ona navodi da je komisija otkrila gomilu sumnjivih stvari, od neplanske sječe zelenih stabala, tenderskih ugovora, opšteg javašluka, nerada, požara, čime se zamjerila direktoru Nacionalnih parkova Elviru Klici. 

Ističe da njen entuzijazam i volja da se nešto uradi nije naišao na razumijevanje i podršku, te je ubrzo na nezakonit način otpuštena sa posla, što je i sud potvrdio. Konobarski dilovi, gdje se dovodi na mjesto direktora osoba koja je deportovana iz SAD, koja ima člansku kartu jedne partije, a na mjesto direktora NP „Prokletije“ ga instalira druga, jasan je pokazatelj u kojem se smjeru išlo. To je ovih dana kulminiralo i izašlo na vidjelo sa teatralnim podnošenjem ostavke na mjesto direktora, pomenute osobe. Posebno su neznanje i slijepa poslušnost došli do izražaja kada su izvođeni građevinski radovi na putu za Hridsko jezero, teškim mašinama bez ijedne dozvole i saglasnosti, bez procjene uticaja na životnu sredinu i eko-sisteme, a u pitanju je rezervat prirode – navodi Irma Pupović.Elvir Klica nije odgovorio na pitanja „Dana“ u vezi s presudom plavskog Osnovnog suda koja smo mu uputili na njegovu i mejl adresu Nacionalnih parkova. Pitanja su poslata prethodne sedmice.


IZVOR: Dnevne novine Dan M.S.


Постави коментар

0 Коментари