Nezakonito otpušteni medicinari u Plavu

PLAV-Osnovni sud u Plavu je donio presudu da su medicinski tehničari Adis Canović i Demir Đešević nezakonito dobili otkaz ugovora o radu od vršioca dužnosti direktora Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Crne Gore Saše Stefanovića, piše Dan.Iz Sindikata doktora medicine tvrde da je Stefanović od pomenutih tehničara tražio da svjedoče protiv rukovodioca jedinice HMP u Plavu doktora Sabahudina Pupovića, što su oni odbili da učine i uručio im otkaz ugovora o radu.

Iz Plavske jedinice HMP je otpušteno pet radnika i svi su pravdu tražili na sudu i dobili su je, odnosno svih pet radnika je dobilo presude da su nezakoniti otpušteni.

Doktor Pupović navodi da da se uslovi za rad u Plavskoj jedinici uopšte nisu popravili, da je stanje isto kao kad je on dobio otkaz.

“Neodgovorno i protivzakonito je da se Stefanović ovako ponaša i rasipa novac poreskih obveznika, vrlo lako je izračunati koliko novca je potrošeno na ove izgubljene sporove, koliko je to recimo reanimobila i druge opreme neophodne za funkcionisanje zavoda. Svjedoci smo da se renimobili i druga oprema dobijaju iz donacija, što je za svaku pohvalu, ali za takve poteze je prevashodno odgovoran menadžmet. Posebnu težinu prilikom otpuštanja radnika plavske jedinice da je to što su svi otpušteni bošnjačko-muslimanske nacionalnosti, te krajnje neprimjerene i diskriminatorske izjave Stefanovića na račun ove etničke grupe. Jasan primjer nezakonitog postupanja Stefanovića je i taj što se kao tehničko lice u v.d. stanju i dalje nalazi na ovoj funkciji, a vremenski rok od šest mjeseci je probijen”, zaključio je Pupović.


Постави коментар

0 Коментари