Predsjednik Plava Bajraktarević: Grad se može razvijati samo uz podršku Vlade i Duška Markovića

PLAV- Opština Plav može se razvijati jedino sa Vladom Crne Gore, njenim premijerom Duškom Marković i lokalnim rukovodstvom koje ostaje posvećeno ciljevima razvoja, poručio je predsjednik te opštine Mirsad Bajraktarević dva dana nakon posjete premijera Markovića.


Podsjećamo, Bajraktarević je Socijaldemokrate u Plavu napustio 26. jula ove godine, zbog nezadovoljstva sastavljanja izborne liste.


On je istakao da su uz pomoć Vlade Crne Gore i premijera Duška Markovića uspjeli da na teritoriji Opštine Plav razviju projekte u vrijednosti više od šest miliona.


“Plav je najsiromašnija opština u Crnoj Gori, a naši prirodni resorsi nijesu iskorišćeni. Budžet Opštine Plav nije dovoljan da finansira ni mnogo manje, a kamoli višemilionske projekte.


Međutim, uz nesebičnu podršku Vlade Crne Gore i uz neizmjerno lično zalaganje Duška Markovića uspjeli smo da na teritoriji Opštine Plav realizujemo projekte u vrijednosti od preko šest miliona eura”, kazao je predsjednik Opštine Plav.


Svi ti projekti, kako ističe, koji se danas realizuju su rezultat Vladine politike sa jedne strane i sposobnosti rukovodstva lokalne samouprave sa druge strane.


“Za period pred nama predsjednik Vlade je najavio dva najveća razvojna projekta u Opštini Plav. Prvi je put Plav – Bogićevića-Dečani i čišćenje Plavnskog jezera u vrijednosti od ukupno 40.000 eura”, rekao je Bajraktarović.


Kao predsjednik opštine osim što nosi najveću odgovornost da ima viziju razvoja Plava, takođe ima i najveću obavezu da vidi sa kim se taj razvoj može ostvariti.


“Nakon poslednje posjete premijera Duška Markovića više nemam dilemu da se Plav više može razvijati jedino sa Vladom Crne Gore i njenim premijerom i lokalnim rukovodstvom koje ostaje posvećeno civilima razvoja.


Dakle, nikakva lokalna politika, pa ni SD čiji sam član donedavno bio ne može poremetiti ovu moju namjeru i namjeru svih dobronamjernih građana Plava, jer razvoj Plava i Crna Gora nemaju alternativu”, zaključio je predsjednik Opštine Plav Mirsad Bajraktarović.


Постави коментар

0 Коментари