Članovi PSK "Očnjak" Gusinje učestvovali na 27. Podgoričkom maratonu

 


Članovi PSK "Očnjak" Gusinje učestvovali su na 27.Podgoričkom maratonu koji je održan u nedelju 01.11.2020.godine.

Oni su se takmičili na "trkama zadovoljstva" na 5.000m i 10.000m.

Prvu, "trku zadovoljstva" na 5.000m na kojoj je učestvovalo 130 takmičara, istrčali su i članovi ovog kluba Rasim Muminović, Almas Čekić i Amil Ibrahimagić.

Drugu, "trku zadovoljstva" na 10.000m, na kojoj je učestvovalo 68 takmičara, istrčali su Erol Pepić, Marija Zogović i Oleksandr Fomenko.Pepić i Zogović su tom prilikom osvojili značajne rezultate. Pepić je osvojio treće mjesto, bronzanu medalju, u kategoriji muškarci, generalni plasman, dok je Zogović osvojila drugo mjesto, srebrnu medalju, u kategoriji žene, rekreativke.

Važno je posebno naglasiti rezultat Rasima Muminovića, koji je sa svoje 73 godine istrčao maraton i ostvario značajan rezultat.Svi takmičari su nakon završetka trke od strane organizatora Atletskog Saveza Crne Gore dobili medalje.“Veoma nam je drago što smo kao jako mlad klub, učestvovali na ovoj prestižnoj manifestaciji, na kojoj su učešće uzeli takmičari iz 19 zemalja. Još jednom pozivamo sve ljubitelje prirode da nam se pridruže da se družimo i da zajedno obiđemo prirodne ljepote Gusinja, Prokletija, Crne Gore i sire”, saopšteno je iz PSK “Očnjak” Gusinje.

Постави коментар

0 Коментари