Promo video Prokletije, Montenegro

Centar za zaštitu i proučavanje ptica objavio je promotivni video o Nacionalnom parku Prokletije, sa željom da prenese atmosferu i doživljaj njegovih krševitih pejzaža i divlje prirode.  Upravo zbog karaterističnih oštrih i teško pristupačnih vrhova  Prokletije su dobile naziv koji asocira na surovost ovog planskog masiva.

Međutim, vizuelni utisak koji se stiče pri prvom susretu sa Prokletijama veoma brzo promjeni spoznaja o prirodnim ljepotama ovog područja, prelijepim jezerima, pašnjacima i šumama.

Granični položaj Prokletija i relativno slaba saobraćajna povezanost sa okolnim mjestima učinile su da su ova planina još uvijek bude vrlo interesantan i neisrpan izvor istraživanja netaknute prirode naročito primamljiv ljubiteljima prirode, planinarima i alpinistima, ljudima avanturističkog duha.

Promotivni video izrađen je u okviru prekograničnog projekta „Razvoj ekoturizma na Balkansim Alpima“ koji ima za ciljodrživi razvoj prekogranične regije kroz zajedničke turističke potencijale zasnovane na prirodnom i kulturnom nasleđu. Kroz projekat, realizovane aktivnosti doprinose kvalitetu i raznolikosti usluga, uspostavljanju i promociji zajedničke turističke ponude kao i povećanom bezbijednosti  pojetilaca Nacionalnog parka Prokletije u Crnoj Gori i Nacionalnog parka Bjeshket e Nemuna na Kosovu.

Zahvaljujemo i našim partnerima koji su podržali ovu aktivnost:, turistička organizacija Plav, turistička organizacija Gusinje, Nacionalni park Prokletije, , a na izradi ovog sjajnog videa ekipi iz Beautiful Montenegro i Solutions4You!

Projekat sprovode Centar za zaštitu i proučavanje ptica u saradnji sa Gorskom službom spašavanja Crne Gore kao i partnerima sa Kosova – Kosovo Advocacy and Devolopment Centar (KADC) i planinarsko udruženje „Pashtriku". Finansiran je od strane Evropske Unije, kroz IPA II program Crna Gora – Kosovo 2014-2020 i Ministarstva javne uprave Crne Gore.

Više o projektu: http://czip.me/aktuelno/645-razvoj-ekoturizma-na-balkanskim-alpima

 

 

 

 

Постави коментар

0 Коментари