Hamdija Šarkinović na čelu Ustavnog sudaNajstariji sudija Ustavnog suda Hamdija Šarkinović preuzeo je rukovođenje tim sudom. Glasovima četiri sudije Ustavnog suda Miodraga Iličkovića, Budimira Šćepanovića, Hamdije Šarkinovića i Milorada Gogića van snage stavljena je odluka kojom je sudija Desanka Lopičić bila imenovana za predsjedavajućeg sudiju, piše Dan.

Šarkinović će preuzeti rukovođenje sudom sa zadatkom da u roku od najkasnije mjesec sprovede pripremne aktivnosti za izbor predsjednika Ustavnog suda.

Bivša predsjednica i predsjedavajuća Ustavnog suda Desanka Lopičić kazala je Danu da joj je drago što su nakon deset mjeseci konačno krenuli u razrješavanje situacije oko predsjednika. Ona je navela da se odluka o njenom imenovanju morala staviti van snage, da bi najstariji sudija mogao da preuzme rukovođenje institucijom.

“Van snage je stavljena odluka o mom imenovanju i sada nastavljamo s procedurom izbora predsjednika, što će sada završiti sudija Šarkinović i jako mi je drago zbog toga”, kazala je Lopičić.

Постави коментар

0 Коментари