Kineska vakcina stiže u Crnu Goru krajem januara

Crna Gora će krajem januara dobiti dovoljne količine Sinofarmove vakcine protiv korona virusa, dogovoreno je tokom današnjeg sastanka između visokih predstavnika ove kineske kompanije i ministarke zdravlja Jelene Borovinić-Bojović.

Ona je tokom online sastanka zahvalila kineskim partnerima na ažurnosti i brizi koju su pokazali tokom intenzivnih pregovora u prethodnom periodu, a koji su rezultirali konačnim dogovorom da u Crnu Goru u najskorijem roku Sinofarm isporuči respektabilne količine vakcine koja će biti dostupna crnogorskim građanima.

“U međuvremenu, Ministarstvo zdravlja je u završnoj fazi bilateralnih pregovora i sa ostalim proizvođačima vakcina protiv koronavirusa i ostaje pri ranije izrečenom stavu da će prva vakcina kojom će započeti imunizacija u Crnoj Gori biti sa evropskim sertifikatom, te da se radi o Fajzerovoj vakcini”, saopšteno je iz Ministarstva.

Istaknuto je i da je nastavljen je dijalog koji naša zemlja ima i u okviru COVAX inicijative, tako da će crnogorski građani imati na raspolaganju dovoljne količine vakcina kako bi imunizacija protiv SarsCov2 infekcije bila na visokom nivou.

Постави коментар

0 Коментари