Start Jezera iz Podgorice

Kormilar Jezera Milija Savović juče je sa svojim saradnicima komandovao početku priprema ekipi, koja je bila jedno od prijatnijih iznenađenje Prve "Telekom" lige Crne Gore. Plavljani će zbog sniježnih padavina na sjeveru Crne Gore, prvih osam dana će provesti u Podgorici, a treninge obavljati na terenima na Starom aerodromu.



-Počinjemo pripreme sa malim zakašnjenjem od nekoliko dana, uslovljenim vremenskim prilikama u Plavu. Međutim, pronašli smo rješenje, tako da smo pripreme početi u Podgorici i uz pomoć sportskih prijatelja iz Budućnosti i FSCG, koji su nam izašli u susret i treniraćemo na njihovim terenima. U Podgorici ćemo trenirati do 23. januara, a dva dana kasnije idemo u Budvu gdje ćemo odraditi drugi dio priprema - rekao je Savović.


Kad je igrački kadar u pitanju, bilo je odlazaka, ali i dolazaka.


-Početak će biti u malo izmijenjenom sastavu, u odnosu na tim, koji je igrao u prvom dijelu prvenstva. Neki igrači koji su bili sa manjom minutažom dobili su papire, pa će sledeću polusezonu igrati u nekom drugom klubu. To su Nikola Tmušić, Nikola Lekić, Aleksandar Raković, Danilo Vukićević i Lazar Vučićević. Novi igrači su Petar Vuković, koji je bonus igrač i igra na poziciji lijevog beka. Omladinski je reprezentativac, koji je svojim talentom skrenuo pažnju na sebe i od kojeg očekujemo da bude osvježenje. Drugi je Mamadu Mendi iz Titograda i on će se uskoro pridružiti ekipi.


Na početku će se raditi na sticanju snage i kondicije, kao i taktičko-tehničkim zadacima.


-S obzirom da je ekipa skoro nepromijenjena pripreme ćemo iskoristiti da radimo na poboljšanju igre u završnici, kako bi povećali efikasnost, što nam je bio u prvom dijelu najveći problem. Moramo da počnemo da dajemo golove i popravimo u najvećoj mjeri taj segment igre, jer nam je to bilo problematično u prvom dijelu sezone.


Vatreno krštenje je prošlo. Sa više iskustva kad je riječ o prvoligaškom rangu, ulazi u drugi dio sezone.


-Cilj je da ekipa spremno dočeka nastavak prvenstva i da od starta odgovori izazovu. To je borba za opstanak. Znamo da će nam to biti zadatak, tako da očekujem, iako svjestan da će borba biti žestoka i do kraja neizvjesna, da ćemo u tom naumu i uspjeti. Želimo da Jezero i iduće godine igra elitni rang - zaključio je Savović.


Zakazana četiri meča

Igračima se obratio prvi čovjek kluba Ervin Tošić koji im je poželio prije svega zdravlje a onda uspješnu drugu polusezonu.

-Na prozivci je bilo 20 igrača, sa ekipom je i Argentinac Denis Brizuela, koji stiže iz Druge lige te zemlje, Biće na probi tokom priprema - rekao je Tošić i zahvalio se i igračima koji su napustili klub i poželio im mnogo sreće u nastavku karijere.

Inače, zakazane su i četiri utakmice. Prva je 23. januara sa Podgoricom, onda 29. januara protiv Sutjeske, a zatim protiv Rudara i Mornara.

Izvor-dnevne novine Dan-M.N.


Постави коментар

0 Коментари