Neradni dani 30. april, 1, 2. i 3. maj

Povodom 1. maja – Praznika rada, kao i povodom vjerskog praznika Vaskrsa za zaposlene pravoslavne vjeroispovijesti u Crnoj Gori, Ministarstvo ekonomskog razvoja odredilo je da su neradni dani 30. april, 1, 2. i 3 maj.

“Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja. Kako je drugi praznični dan nedjelja, neradni je prvi naredni dan, te su shodno tome neradni dani povodom Praznika rada subota 1.maj i ponedjeljak 3. maj”, saopšteno je iz MEK-a.

Dodaju da je na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika, vjernici pravoslavne vjeroispovijesti imaju pravo na plaćeno odsustvo, radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs u petak 30. aprila, nedjelju 2. maja i ponedjeljak 3. maja.

“Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”, zaključuju u MEK-u.

Постави коментар

0 Коментари