Plav danas obilježava Dan Opštine

 

Plav danas tradicionalno, posljednjeg petka u mjesecu, obilježava Dan Opštine.

Čestitke povodom Dana Opštine predsjedniku Nihadu Canoviću i predsjednici Skupštine Jasmini Cikotić uputili su predsjednici države i Skupštine, Milo Đukanović i Aleksa Bečić.

Plav, tradicijom multietničkog suživota, nastavlja da bude važan dio demokratskog razvoja moderne Crne Gore, doprinoseći uspješnom usvajanju evropskog sistema vrijednosti, kazao je crnogorski predsjednik Milo Đukanović.

On je, kako je saopšteno iz službe za informisanje predsjednika, čestitao 30. jul – Dan Opštine Plav, predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Nihadu Canoviću i Jasmini Cikotić, odbornicima u lokalnom parlamentu i svim građanima, uz najbolje želje za dalji uspješan rad.

"U vremenu kada se suočavamo s posljedicama dugotrajne pandemije COVID-19 virusa, solidarnost i zajedništvo dolaze do posebnog izražaja“, navodi se u čestitki.

Đukanović je rekao da je uvjeren da će lokalno rukovodstvo i u narednom periodu odgovorno raditi na valorizaciji raspoloživih resursa i upravljanju u cilju sanacije nastalih posljedica i što skorijeg nastavka razvoja infrastrukture, turističke ponude i privredne djelatnosti.

Na taj način, kako je dodao, uslovi za život i stvaranje u Plavu biće dodatno unaprijeđeni.

„Tradicijom multietničkog suživota, Plav nastavlja da bude važan dio demokratskog razvoja moderne Crne Gore, doprinoseći time uspješnom usvajanju evropskog sistema vrijednosti i razvoju društva u kojem su različitosti i njihova harmonija njegovo najveće bogatstvo“, istakao je Đukanović.

Plav je oduvijek bio primjer multivjerskog i multinacionalnog sklada, ali i sredina koja njeguje dobrosusjedske odnose i ima izuzetan odnos sa dijasporom, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je, kako je saopšteno iz Skupštine, čestitao 30. jul, Dan opštine Plav predsjednicima Opštine i Skupštine opštine, Nihadu Canoviću i Jasmini Cikotić.

 “Plav je oduvijek bio primjer multivjerskog i multinacionalnog sklada, ali i sredina koja njeguje dobrosusjedske odnose i ima izuzetan odnos sa dijasporom, zato izražavam posebno zadovoljstvo zbog činjenice da je Plav ove godine centar njenog okupljanja”, naveo je Bečić u čestitki.

On je kazao da je, imajući u vidu da ta opština obiluje neiskorišćenim prirodnim i turističkim potencijalima, uvjeren da će se u narednom periodu stvoriti uslovi za njihovu valorizaciju.

"Takođe, vjerujem da će se ravnomjernim regionalnim razvojem, čiji Plav mora biti neizostavni dio, generisati novi investicioni projekti, koji će kroz otvaranje novih radnih mjesta doprinijeti prosperitetu i boljitku Plava", naveo je Bečić.

On je poželio da Plav zauzme značajno mjesto u ukupnom razvoju sjevera, na zadovoljstvo svih njegovih građana, ali i cijele Crne Gore.

Постави коментар

0 Коментари