Gusinje danas obilježava Dan Opštine

Gusinje danas obilježava Dan Opštine - 5. avgust. Čestitke predsjednicima Opštine i Skupštine, Aneli Čekić i Bujaru Hasangjekaju, uputili su predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, kao i lideri političkih partija.

Gusinje viševjekovnom istorijom i kulturom na veoma svojstven način oslikava bogatstvo multietničke Crne Gore, kazao je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović.

On je u čestitki povodom Dana Opštine, rekao da tradicijom njegovanja i poštovanja različitosti, Gusinje i danas na veoma svojstven način oslikava bogatstvo multietničke Crne Gore.

„Posvećenost njenom očuvanju, naročito odnos koji prema njenim vrijednostima generacijama gaji brojna dijaspora, čuvajući veze i u kontinuitetu doprinoseći razvoju i promociji Gusinja, tome daju dodatnu snagu“, kazao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, dok se suočavamo s ozbiljnim posljedicama pandemije COVID-19, solidarnost i zajedništvo dolaze do posebnog izražaja.

„Uvjeren sam da će lokalno rukovodstvo u narednom periodu nastaviti da odgovorno radi na valorizaciji razvojnih resursa i upravljanju u cilju oporavka lokalne ekonomije, čime će se uslovi za život stanovnika Gusinja dalje poboljšavati“, kazao je Đukanović.

Đukanović je istakao da vjeruje da neće izostati podrška Vlade u pravcu ravnomjernijeg regionalnog razvoja i infrastrukturnog povezivanja Crne Gore.

Gusinje je, njegujući bratske i bliske komšijske odnose između ljudi različitih vjera i nacija, doprinijela jedinstvenom i najljepšem mozaiku Crne Gore kao države međuvjerskog i međunacionalnog sklada i suživota, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je, poovodom Dana opštine Gusinje, koji se obilježava 5. avgusta, uputio čestitku predsjednicima Opštine i Skupštine Aneli Čekić i Bujaru Hasangjekaju.

Bečić je rekao da mala, ali lijepa i prirodnim resursima bogata, opština Gusinje ima natprosječne potencijale za razvoj cijelog kraja, a time i podizanje životnog standarda stanovnika grada pod Prokletijama, Lipovicom i Visitorom.

"Na taj način, unapređujući uslove života – komunalnu, putnu i ukupnu društvenu infrastrukturu, ali i na efikasniji način koristeći svesrdnu pomoć iz brojne dijaspore, Gusinje će u dobroj mjeri doprinijeti razvoju cijelog sjevernog regiona Crne Gore, a time i države u cjelini", kazao je on.

Bečić je naglasio da vjeruje samo u građansku Crnu Goru.

"A gusinjska opština svojom raznolikom nacionalnom strukturom, u kojoj se svi osjećaju svoji na svome, jedan je od pravih primjera koji potvrđuju to moje opredjeljenje", kazao je on.

Bečić je rekao da je ubijeđen da će vrijedne Gusinjanke i Gusinjani imati sve manje razloga za napuštanje svojih ognjišta, navodeći da će "i naša tješnja saradnja doprinijeti tome".

Predsjednik Vlade Crne Gore, prof. dr Zdravko Krivokapić čestitao je građanima i rukovodstvu opštine Gusinje, Dan opštine 5. avgust.

"Dok predano radimo na ekonomskom oporavku zemlje, unapređenju epidemiološke situacije i ispunjavanju obaveza iz evropske agende, jednako revnosno preduzimamo aktivnosti u pravcu kreiranja zdravog ambijenta u kom se kroz realizaciju infrastrukturnih projekata daje zamah dinamici razvoja gusinjskog kraja.

Na planu valorizacije resursa Vaše opštine, Vlada Crne Gore je bila i nastaviće da bude odgovoran saradnik. Ovdje bih istakao važnost hidropotencijala, šumskog fonda opštine, kao i obradive površine uz preporuku fokusa na integrisanom razvoju poljoprivrede i turizma.

Dozvolite da ovom prilikom Vama, članovima Skupštine opštine i svim građankama i građanima Gusinja još jednom čestitam Dan opštine i u ovim izazovnim vremenima poželim dobro zdravlje, uvjeren da ćemo zajednički raditi na daljem napretku i razvoju sjeverne regije i cijele Crne Gore", navodi se u čestitki premijera Krivokapića.

 


Постави коментар

0 Коментари