Održan mini maraton od Plava do Gusinja

U organizaciji Turističke organizacije Gusinje i Turističke organizacije Plav u nedelju 15.08.2021. godine održan je “XI MINI-MARATON PLAV- GUSINJE“.

Takmičenje koje je okupilo atletičare iz Podgorice, Nikšića, Mojkovca, Bara, Pljevalja, Novog Pazara, Plava i Gusinja... otpočelo je u 17h u centru Plava. Staza duga 12 km prostirala se preko Vojnog Sela, Hakanja, Višnjeva, Kruševa do Gusinja. 

Prvo mjesto na takmičenju osvojio je Nikola Mijailović iz Novog Pazara koji je dionicu od Plava do Gusinja pretrčao za 43 minuta i 10 sekundi. Drugopasirani je bio Vasilije Šćepanović iz Podgorice dok je treće mjesto osvojio Goran Bubanja iz Nikšića.

Takmičenje je otvorio predsjednik Opštine Plav Nihad Canović, dok se predsjednica Opštine Gusinje Anela Čekić obratila prisutnima na zatvaranju događaja, čime su dokazali posvećenost razvoju turizma u plavsko-gusinjskom kraju. 

Direktor TO Gusinje Irfan Radončić istakao je da je ovo još jedna od aktivnosti u nizu koja dokazuje dobru saradnju Turističkih organizacija Gusinja i Plava, te da će se ova saradnja nastaviti i u budućnosti. Takođe, zahvalio se predsjedniku organizacionog odbora Rasimu Muminoviću, koji je svih ovih godina samostalno inicirao takmičenja, na povjerenju zbog prepuštanja uloge organizatora turističkim organizacijama.

Samira Canović, direktorica TO Plav, izrazila je zadovoljstvo što se nastavilo sa organizovanjem MINI MARATONA PLAV-GUSINJE i saopštila da se nada da će dostići svoj puni potencijal u predstojećem periodu.

Постави коментар

0 Коментари