U srijedu počinje Gusinje Etno fest

U srijedu, 20. jula u 20.30 časova u Centru za kulturu u Gusinju biće održana ceremonija svečanog otvaranja manifestacije „IV Gusinje Etno fest“.

Ova manifestacija, koja je pronašla svoje mjesto na bogatoj festivalskoj sceni i prerasla u nezaobilazan kulturni i društveni događaj prepoznatljivog identiteta, a koja će se realizovati od 20.07. do 26. 07. 2022. godine, koncipirana je na način da predstavlja kulturnu manifestaciju koja na najbolji način promoviše prirodne i kulturne ljepote gusinjskog kraja.

Na otvaranju manifestacije, u saradnji sa Filmskim centrom Crne Gore biće prikazani filmovi Salatic, Soul of nature - reditelj Slavko Klikovac i Sinovi smotvog stijenja - reditelj Ivan Salatic.

Manifestaciju će svečano otvoriti Aleksandra Božović, direktorica Filmskog centra Crne Gore i Anela Čekić, predsjednica opštine Gusinje.

Prva tri dana manifestacije planirano je prikazivanje filmova, četvrti dan će proteći u znaku folklora, muzike i performansa u izvedbi kulturno-umjetničkih društava, a biće prikazana i izložba „Portret Zuvdije Hodžića“.

Постави коментар

0 Коментари